Biografie

Dré van Vrede

Mijn naam is Dré van Vrede en ik ben geboren op 9 okt.1946 te Tilburg alwaar ik opgroeide en in 1952 mijn eerste pianolessen ging volgen gegeven door een oud manneke van 75 jaar.

Via een kennis van mijn vader werd ik getest door Huub Houet bekend organist uit Eindhoven. Hij zorgde ervoor dat ik via een omweg lessen ging volgen op het conservatorium in Tilburg. Dat hield ik enkele jaren vol en kreeg ook andere interesses. Na mijn dienstplicht kwam ik uiteindelijk toch in de muziekwereld terecht als verkoper demonstrateur van piano’s en orgels. Tijdens deze periode van plm 20 jaar muziekinstrumenten verhandelen leerde ik ook een andere kant van muziek en niet alleen klassiek. Ik begon me meer te interesseren voor jazz en had al gauw een behoorlijke verzameling lp’s en later cd’s.

Door omstandigheden kwam ik in het bezit van een sousaphone en deed mijn eerste blaasstappen bij de Kwelpiepers het carnavalsorkest van de vliegbasis Eindhoven. Al gauw werd ik gevraagd in te vallen bij een jazzkapelleke en al even gauw was ik de vaste bassist van die club. Naar mijn mening mocht het niveau wel hoger komen te liggen echter ik was de enige met die mening dus begon ik in 1994 zelf een orkest te formeren. Via omroep Brabant deed ik in juli een oproep voor geintereerde muzikanten en in september hadden we de eerste repetitie waarna al gauw een optreden volgde en dus werd de stichting PDDP in het leven geroepen. Tot op heden heb ik zelf de muzikale leiding op me genomen en dit heeft mede geleid tot kwaliteit, optredens in binnen en buitenland en de opnames van drie cd’s. Mijn vurige wens is nog lang door te gaan met PDDP en eens…. te komen tot een gezamenlijk bezoek aan de bakermat van de jazz New Orleans

 

 

 

 

 

Ralph de Kort

Mijn naam is Ralph de Kort en ik ben de trompettist sinds 1995. Daarnaast neem ik ook het zangegedeelte voor mijn rekening. Mijn grote favoriet is Satchmo (Louis Amstrong). Ik ben als 7-jarige jongen trompet gaan spelen en kon uren luisteren naar zijn muziek. Mijn leraar van destijds was de Amerikaan Charles Green en die sprak nauwelijks een woord Nederland. De lessen waren dus iedere keer een uitdaging. I had to play like a pingpong balletje.....Mooie tijd. Ik ben trots op onze CD opnamen (the First at Last en Second opinion) De 3e CD komt binnenkort uit vanwege ons 20- jarig bestaan.

Hennie Burgh 

 

Friso van Terwisga

 

 

2005_0512Image0021.JPG20160814_190832.jpgjuli 2014-3.JPG134.jpgimg0052.jpgP1090501.JPG